de speeltuin bezoeken

Speeltuin 't Weike is een speeltuin voor:

bezoekers van 0 t/m 80 jaar

kinderen met een beperking (60 tot 70% van de toestellen is geschikt voor deze kinderen)

kinderen die de SBO-school (speciaal onderwijs) bezoeken
kinderen van de dagopvang en naschoolse opvang

Openingstijden 2020
Tot en met 22 oktober is de speeltuin dagelijks geopend op:
zaterdag en zondag en tijdens de schoolvakanties, van 11 tot 17 uur

buiten de schoolvakanties:
maandag, dinsdag en donderdag van 15 tot 17 uur
woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17 uur

1e woensdag van de maand spellenmiddag vanaf 14 uur.

Let op!
Als het regent, blijft de speeltuin gesloten.

Prijzen
Entree 0,60 euro per persoon; kinderen tot 3 jaar gratis
Tip: koop een12 rittenkaart voor 6 euro en tijdens de schoolvakanties hebben wij een vakantieabonnement voor € 5,=.
Koffie, thee, frisdranken 1,= euro
Limonadesiroop 0,50 euro
Prijzen van ijs, chips, snoep staan aangegeven bij het speeltuingebouw.

een feestje?

Voor het vieren van kinderfeestjes bent u in de speeltuin van harte welkom. Wilt u daarbij gebruik maken van het speeltuingebouw of buiten de reguliere openingstijden de speeltuin gebruiken? Stuur dan eerst een e-mail naar speeltuintweike@outlook.com. Tijdens uw feestje kunt u uw zelf meegebrachte versnaperingen gebruiken. Alcoholische dranken horen niet in een speeltuin en zijn dan ook niet toegestaan. 

Kosten van uw feestje in de speeltuin: de reguliere entreeprijs voor Kinderen en volwassenen. Buiten de reguliere openingstijden kunt u de speeltuin afhuren voor € 10 per uur en tijdens de reguliere openingstijden kunt u voor € 10 per uur het zaaltje van het speeltuingebouw gebruiken.

 

 

activiteiten

 

tijdens het speeltuinseizien 2020

  • elke 1e woensdag van de maand leuke activiteiten voor kinderen, o.a. juni TopRob bootcamp; juni MADScience; juli modderbaan; augustus Beachparty;  september poppentheater; dansen, oktober haloween

Renovatie speeltuin 't Weike

De toestellen in de speeltuin vertonen na 15 jaar gebruik steeds meer houtrot. Deze toestellen zijn dan ook aan vervanging toe en daarom zijn wij in overleg met de gemeente begonnen met de voorbereiding van een algehele renovatie.

In oktober 2019 hebben de scholen en kinderopvang in Oud-Geleen de kinderen gevraagd naar hun wensen voor de herinrichting van onze speeltuin. De speeltuin heeft ook een inspraakmiddag georganiseerd en de kinderen hebben toen kunstwerkjes gemaakt van hun ideale speeltuin.

De resultaten van de kinderinspraak aangevuld met de wensen van de ouders en toezichthouders, hebben wij vertaald naar een pakket van eisen voor de nieuwe speeltuin.

Omdat de voorkeur uitgaat naar houten toestellen zochten wij bij passende  leveranciers die in staat zijn om een ontwerp te maken voor de nieuwe inrichting.

In januari kregen twee geselecteerde bedrijven een presentatie over ons pakket van eisen. 

Op 12 maart presenteerden de bedrijven de offerte en hun ontwerp van de gerenoveerde speeltuin aan de projectgroep. Door de coronacrisis heeft het geruime tijd geduurd voordat de werkgroep weer bij elkaar kon komen om de offertes te beoordelen en een keuze te maken. Inmiddels heeft de firma Eibe de opdracht gekregen om de speetuin te maken. Zij startenmet hun werkzaamheden na afloop van het speeltuinseizoen 2020.

De komende maanden zoeken wij fondsen die een bijdrage willen leveren aan de financiering van de renovatie.

 Wij zoeken nog een aantal enthousiaste pappa’s, mama’s, opa,s en/of oma’s die de komende maanden als vrijwilliger met ons op projectbasis de renovatie van onze speeltuin willen voorbereiden. Ervaring met werken in projecten is welkom maar belangrijker is dat u effectief met anderen wilt samenwerken, afspraken nakomt, knelpunten signaleert, bespreekbaar maakt / helpt oplossen en accepteert dat ieder zijn kwaliteiten en beperkingen heeft. U kunt zich aanmelden per mail: speeltuitweike@outlook.com; schriftelijk via het adres Speeltuin ’t Weike, Eloystraat 1c in Geleen of telefonisch via 06-10813552 of 06-4315 2256

Renovatie_speeltuin_t_weike_geleen

onze speeltuin

Sinds 1988 bestaat Stichting Speeltuin 't Weike. Het eerste speeltuintje is opgeruimd, omdat de speeltoestellen niet meer voldoen aan de eisen in het Attractiebesluit.  In 2005 is de speeltuin opnieuw aangelegd en is de stichting opnieuw ingeschreven met het nieuwe bestuur.

Bij de aanleg van de speeltuin is er rekening gehouden met de toegankelijkheid en speelbaarheid van de speelvoorziening voor kinderen met een handicap. Er zijn een aantal verhardingen en er is een padenstructuur door de tuin aangelegd. Daarnaast is de bodemstructuur zodanig dat zelfs het gras (ook in de natte periodes) goed toegankelijk is.

Wil je meer over de speeltuin lezen en zien, download dan hier onze brochure.

Inmiddels is het 2019 zijn veel speeltoestellen weer aan vervanging toe. In oktober starten bij een renovatietraject zodat we het seizoen 2020 kunnen starten met een geheel vernieuwde speeltuin. 

Wij nodigen alle kinderen uit om via onderstaande link hun ideeen voor de niieuwe inrichting aan ons bekend te maken.

foto's

haloween 2017

frozendag 2016

Madscience 2017

dansmiddag 2017

Piratendag 2017

BBQ Schuttersplein

Paasbrunch en opening speeltuinseizoen 2017

Burendag 2011

contact

Als je meer informatie wenst over Speeltuin 't Weike kun je telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen naar speeltuintweike@outlook.com. 
Wil je je aanmelden als activiteitenbegeleider of voor een andere dienst? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Contactgegevens
Stichting Speeltuin 't Weike
Eloystraat 1a
6166 XM Geleen

Postadres
Rijksweg noord 97
6162 AE Geleen
 
Jack Raven 06 10 81 35 52
Contactformulier
onze sponsoren

Stichting Wijkcentrum Geleen Noord, Carmelietenstraat 61a in Geleen (contactpersoon Dhr. J. Raven)

 

 

               disclaimer               made by  Mediamens